Home » Istorie » Descoperire de excepţie în Italia: un mormânt intact vechi de peste 2.300 de ani poate oferi detalii unice cu privire la începutul Republicii Romane

Descoperire de excepţie în Italia: un mormânt intact vechi de peste 2.300 de ani poate oferi detalii unice cu privire la începutul Republicii Romane

Descoperire de excepţie în Italia: un mormânt intact vechi de peste 2.300 de ani poate oferi detalii unice cu privire la începutul Republicii Romane
Publicat: 10.06.2018
Mormântul aflat într-o stare de conservare excepţională a fost descoperit într-o suburbie a capitalei Italiei în timpul unor săpături pentru reţeaua de canalizare. Fabio Turchetta, arheologul prezent la situl de construcţie, nu se aştepta să găsească nimic special, mai ales un mormânt neatins de pe vremea Republicii Romane.

Acesta a fost săpat în roca moale vulcanică şi a fost „sigilat” cu un strat de calcar. Conţine rămăşiţele a patru indivizi, trei bărbaţi şi o femeie în vârstă de 40-50 de ani. Arheologii cred că este vorba despre un mormânt al unei familii, iar toţi cei patru sunt înrudiţi între ei. Se obişnuia ca mormintele să fie refolosite, ceea ce rezulta în distrugeri ale mormântului iniţial, scrie The History Blog.

Aşa cum era obiceiul, mormântul abundă în artefacte. În afară de vase de lut, cercetătorii au găsit două răzuitoare de fier folosite de sportivi pentru a se curăţa. Din acest motiv, arheologii au numit situl „Mormântul Sportivului”.

A fost găsită şi o monedă de bronz care a ajutat la datarea mormântului, între 335 – 312 î.e.n., care o ilustrează pe Minerva.

Cel mai probabil, indivizii erau latini, în acea vreme identitatea romană era încă ataşată oraşului. Având în vedere starea de conservare a mormântului, acesta reprezintă o oportunitate unică de a analiza perioada de început a Republicii Romane.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperirea care dă peste cap teoria destrămării Imperiului Roman

Baiae, unul dintre cele mai bogate oraşe ale Imperiului Roman se află acum pe fundul mării

Ziua care a marcat începutul unuia dintre cele mai mari imperii din istoria lumii

Cum a devenit Roma un mare imperiu? Cercetătorii fac o descoperire surprinzătoare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase