Home » Istorie » Valul de căldură din Marea Britanie scoate la iveală geoglife care aparţineau civilizaţiilor dispărute

Valul de căldură din Marea Britanie scoate la iveală geoglife care aparţineau civilizaţiilor dispărute

Valul de căldură din Marea Britanie scoate la iveală geoglife care aparţineau civilizaţiilor dispărute
Publicat: 17.08.2018
Există şi o latură pozitivă a temperaturilor neobişnuit de mari din insula britanică: valul de căldură din această vară a scos la iveală urme ale civilizaţiilor vechi, inclusiv monumente neolitice, construcţii din Epoca Fierului, aşezări preistorice şi ferme antice.

Arhologii care lucrează cu Historic England, o organizaţie care se ocupă cu conservările monumentelor şi artefactelor istorice, au putut observa de la înălţime urmele unor situri arheologice care au devenit mai clare ca urmare a condiţiilor de sol extrem de uscat, scrie Live Science.

Două forme descoperite recent reprezintă cel mai probabil monumente cursus, care sunt împrejmuiri rectangulare care datează din perioada 3600 – 3000 î.e.n. Deşi unul fusese descoperit înainte în cadrul altui proiect de ale organizaţiei, celălalt a rămas ascuns până acum. Arheologii nu cunosc rolul acestor monumente, dar este posibil să fie căi procesionale.

Alte patru geoglife care datează cel mai probabil din Epoca Fierului au fost descoperite. De asemenea, s-au mai descoperit şi urme ale unor ferme din Era Bronzului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Arheologii din Peru au descoperit noi geoglife în Deşertul Nazca, cunoscut pentru urmele arheologice enigmatice

De la insule misterioase şi formaţiunii inexplicabile, iată 12 locuri descoperite cu Google Earth

“Liniile Nazca” au fost descoperite si in Kazakhstan

O populaţie de până la un milion de oameni a stat departe de restul civilizaţiei într-o zonă din Amazon care se credea până acum complet nelocuită

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase