Home » Lumea digitală » Troianul care infectează calculatoarele şi îi ajută pe hackeri să deturneze bani

Troianul care infectează calculatoarele şi îi ajută pe hackeri să deturneze bani

Troianul care infectează calculatoarele şi îi ajută pe hackeri să deturneze bani
Publicat: 18.05.2016
Hackerii controlează integral rezultatele căutărilor.

Specialiştii Bitdefender au scos la lumină o operaţiune de amploare pentru deturnarea de bani din campaniile publicitare, în care aproape 1 milion de calculatoare infectate erau folosite de hackeri pentru a direcţiona trafic alterat spre anumite reclame, falsificând astfel numărul real de afişări.

Potrivit Go4it, un botnet dispune de mecanisme care permit atacatorilor să controleze de la distanţă sistemele informatice infectate, aceştia putând dispune chiar şi de milioane de calculatoare fără ca utilizatorii să ştie.

Virusul Redirector.Paco infectează terminalele celor care folosesc frecvent site-uri de partajare de fişiere, descarcă documente ataşate din e-mail-uri provenite de la expeditori necunoscuţi, accesează site-uri cu conţinut îndoielnic şi nu folosesc o soluţie de securitate.

Hackerii controlează integral rezultatele căutărilor.

Troianul Redirector.Paco se foloseşte de un fişier de tip PAC (Proxy auto-config) care redirecţionează toate căutările de pe Google, Bing sau Yahoo.

Concret, firmele care derulează campanii publicitare online vor ajunge să plătească pentru afişarea de reclame către audienţe formate din utilizatori fictivi, iar sumele plătite de companii se vor împărţi între furnizorul serviciilor de publicitate şi paginile operate de hackeri, în general producători de conţinut.

Citeşte continuarea în Go4it!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase