Home » Lumea digitală » Smartphone-urile cu cel mai slab semnal al antenei

Smartphone-urile cu cel mai slab semnal al antenei

Smartphone-urile cu cel mai slab semnal al antenei
Publicat: 08.09.2016
Un nou studiu realizat în Finlanda, care poate fi considerat controversat, arată că smartphone-urile iPhone 6s Plus şi Huawei P9 stau prost la capitolul semnal.

Conform Go4it, cercetarea arată că majoritatea terminalelor testate au semnal mai bun atunci când sunt ţinute în mâna dreaptă în timpul convorbirilor.

Studiul a fost realizat de profesorul Gert Frølund Pedersen, de la Aalborg University, pentru autorităţile telecom din Finlanda, Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Pedersen a testat 26 de modele populare de telefoane de pe piaţa nordică. Topul smartphone-urilor cu cel mai slab semnal atunci când sunt ţinute în mâna stângă este dominat de modele Apple (iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6, iPhone SE), iar pe locul cinci s-a clasat LG G5.

Din topul telefoanelor cu cel mai slab semnal atunci când sunt ţinute în mâna dreaptă fac parte modelele: Huawei P9, Microsoft Lumia 950, HTC 10, iPhone SE şi iPhone 6s. Potrivit lui Pedersen, smartphone-urile Apple au obţinut semnal mai bun atunci când au fost ţinute în mâna dreaptă, un lucru pe care utilizatorii ar trebui să îl ia în calcul atunci când vorbesc la telefon.

Studiul a arătat că terminalul care are cel mai puternic semnal, per total, este un model vechi – Samsung Galaxy S5 Mini. Pe de altă parte, HTC Desire 626 este modelul cu cel mai puternic semnal atunci când este ţinut în mâna dreaptă. Acesta este urmat de Samsung Galaxy S5 Mini şi Samsung Galaxy J1.

Din top trei smartphone-uri cu cel mai puternic semnal atunci când sunt ţinute cu mâna stângă fac parte: DORO PhoneEasy 530X, Microsoft Lumia 640 şi Microsoft Lumia 650.

Cercetarea poate fi considerată controversată, deoarece tehnologiile folosite de operatorii telecom diferă de la o ţară sau regiune la alta. Este posibil ca un test similar realizat, de exemplu, în România să ofere alte rezultate.

Sursa:Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase