Home » Lumea digitală » La o expoziţie importantă din Geneva a fost prezentat cel mai uşor ceas mecanic din lume

La o expoziţie importantă din Geneva a fost prezentat cel mai uşor ceas mecanic din lume

Publicat: 19.01.2017
Cel mai uşor ceas mecanic din lume a fost prezentat la Salon International de la Haute Horlogerie din Geneva. Produsul este rodul colaborării dintre Universitatea din Manchester, Richard Mille Watches şi echipa McLaren F1.

Ceasul, numit McLaren RM 50-03, are carcasa realizată dintr-un compozit pe bază de grafen numit Graph TPT şi cântăreşte doar 40 de grame. Grafenul a fost folosit şi pentru elemente ale curelei. Alte materiale folosite la construcţie sunt titanul şi fibra de carbon, informează go4it.ro.

Modelul va fi produs în ediţie limitată de 75 de unităţi şi va fi vândut exclusiv în magazinele Richard Mille. Cumpărătorii vor primi, împreună cu ceasul, o replică la scară 1:5 a monopostului McLaren Honda 2017.

Grafenul, care este de şase ori mai uşor decât oţelul şi de 200 de ori mai rezistent, este varianta bidimensională a grafitului. Este format dintr-un aranjament planar (bidimensional) de atomi de carbon dispuşi într-o reţea hexagonală.

Grafenul este cel mai bun conductor de electricitate şi căldură cunoscut. Materialul a fost descoperit şi izolat în 2004, prin exfolierea grafitului, de către un grup de cercetători de la Universitatea din Manchester.

Salon International De La Haute Horlogerie din Geneva este un eveniment mondial privat, în care sunt prezentate obiecte de orfevrerie, bijuterii şi ceasuri, ce se desfăşoară între 16 şi 20 ianuarie, în 2017.

Sursa: Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Germanii au construit cel mai precis ceas din lume. Secunda, ca unitate de măsurare a timpului, va trebui RECALCULATĂ

Cel mai MARE ceas din lume. 14 camioane s-au învârtit continuu timp de 24 de ore, pentru a indica ora exactă

Fizicienii au creat cel mai precis ceas de până acum. Pierde o secundă la fiecare 15 miliarde de ani

Cel mai bizar ceas deşteptător din istorie: oferă un orgasm la trezire

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase