Home » Lumea digitală » Bill Gates, Stephen Hawking şi Elon Musk avertizează: Inteligenţa Artificială este mai periculoasă decât credem

Bill Gates, Stephen Hawking şi Elon Musk avertizează: Inteligenţa Artificială este mai periculoasă decât credem

Bill Gates, Stephen Hawking şi Elon Musk avertizează: Inteligenţa Artificială este mai periculoasă decât credem
Publicat: 20.04.2017
În „Battlestar Galactica” aflăm povestea a 12 colonii umane îndepărtate. Acestea intră într-un război cu o rasă cibernetică numită cylons. În acest univers SF obiectivul roboţilor este exterminarea oamenilor, după ce aceştia din urmă au intervenit în ajutorul teritoriului Hasaris, atacat de Cylon Empire.

Doar o mică parte din populaţia umană reuşeşte să fugă din cele 12 colonii după un atac surprinzător al roboţilor, în căutarea unui loc în care civilizaţia umană să fie refăcută, scrie Go4it.

Cylonii au fost creaţi de o specie reptiliană numită la fel, care a dispărut cu secole în urmă, fiind eliminată tot de roboţii inteligenţi pe care i-a creat.

Când apărea, în 1984, filmul „The Terminator” în cinematografe posibilitatea ca roboţii şi inteligenţa artificială să preia controlul asupra planetei părea ceva foarte îndepărtat. Un avertisment fusese dat deja de serialul „Battlestar Galactica”, apărut în 1978. În „The Terminator”, controlul asupra Terrei este preluat de Skynet, o reţea de inteligenţă artificială bazată pe computere şi sateliţi care a fost dezvoltată pentru a asigura securitatea SUA şi a aliaţilor săi. Când tehnologia a căpătat conştiinţă a vrut să comunice cu creatorii umani. Aceştia, speriaţi, au încercat să scoată Skynet din funcţiune. Astfel, reţeaua a ajuns să considere oamenii un pericol de moarte, care trebuie eliminat. Ce a mai rămas din populaţia umană a reuşit să supravieţuiască ascunzându-se de roboţii Skynet sub pământ sau în sălbăticie.

Iată că la 39 de ani de la apariţia „Battlestar Galactica” şi la 33 de ani de la lansarea în cinematografe a „The Terminator”, aceste scenarii nu mai par unele SF. Oamenii ar putea dispărea de pe Terra, în cel mai negru scenariu, în mai puţin de 100 de ani din cauza roboţilor, a avertizat recent Lordul Martin Rees, un astrofizician care ocupă funcţia de Astronomer Royal la curtea Reginei Elisabeta a II-a. El crede că roboţii dezvoltaţi de oameni se vor revolta împotriva creatorilor lor. 

Citeşte continuarea pe go4it.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Inteligenta artificiala o va depasi pe cea umana pana in 2020

Inteligenţa artificială creată de Google a învăţat să fie ”foarte agresivă” – VIDEO

Cum l-ar putea detrona inteligenţa artificială pe Einstein

O nouă victorie istorică pentru inteligenţa artificială. Campionul Lee Se-dol, învins pentru a doua oară de maşina AlphaGo: ”Am rămas fără cuvinte” – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase