Home » Lumea digitală » De ce se sperie oamenii mai mult: de pierderea telefonului sau de un accident? Răspunsul poate fi surprinzător

De ce se sperie oamenii mai mult: de pierderea telefonului sau de un accident? Răspunsul poate fi surprinzător

De ce se sperie oamenii mai mult: de pierderea telefonului sau de un accident? Răspunsul poate fi surprinzător
Publicat: 25.04.2017
Când sunt întrebaţi, oamenii spun că amintirile digitale ocupă un loc special în inimile lor, poate pentru că acestea sunt de neînlocuit. Peste două cincimi, de exemplu, cred că nu ar putea să inlocuiască fotografiile şi video-urile din călătorii (45%), pe cele cu copiii lor (44%) sau cu ei înşişi (40%).

Studiul arată că gândul pierderii acestor amintiri preţioase este unul stresant de majoritatea oamenilor. Mai mult, acest studiu indică faptul că oamenii ţin la dispozitivele şi fotografiile lor chiar mai mult decât la parteneri, prieteni sau animale de companie.

Un accident îi sperie mai puţin pe posesorii de telefoane decât pierderea fotografiilor stocate în gadgeturi. Pentru 49% dintre ei, pozele în care apar într-o ipostază “delicată” sunt cele mai valoroase informaţii pe care le au pe dispozitive, urmate de fotografiile care îi reprezintă pe copiii lor şi partenerul de viaţă. Gândul că ar putea să-şi piardă toate aceste trăiri preţioase poate fi un lucru mult mai neplăcut decât perspectiva unui accident de maşină, despărţirea de partener sau o dispută cu un prieten sau cu un membru al familiei. Deşi oamenii pretind că ţin la amintirile lor mai mult decât la orice alt tip de informaţie stocată, ei sunt dispuşi, totuşi, să le vândă pe bani puţini, arată o cercetare realizată de Kaspersky Lab.

Participanţii au fost întrebaţi cât de afectaţi ar fi dacă ar trece prin diverse scenarii, printre care boala unui membru al familiei, despărţirea de partener, un accident de maşină, pierderea fotografiilor digitale, a contactelor şi altele. La nivel global, boala unui membru al familiei s-a clasat pe primul loc, fiind considerată de respondenţi cel mai neplăcut incident pe care l-ar putea trăi. Pierderea sau furtul unui dispozitiv şi pierderea fotografiilor personale s-au clasat pe locul al doilea şi al treilea, în topul situaţiilor neplăcute, în numeroase regiuni ale globului, depăşind situaţii ca accidentele de maşină, despărţirea de partener, o zi proastă la serviciu, certuri cu membrii familiei şi prietenii şi, în unele cazuri, chiar o boală a animalului de companie.

Citeşte continuarea pe Gandul

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase