Home » Lumea digitală » O instanţă din Austria a decis că Facebook trebuie să elimine conţinutul ce instigă la ură sau violenţă

O instanţă din Austria a decis că Facebook trebuie să elimine conţinutul ce instigă la ură sau violenţă

O instanţă din Austria a decis că Facebook trebuie să elimine conţinutul ce instigă la ură sau violenţă
Publicat: 14.05.2017
Facebook trebuie să elimine postările considerate discurs ce instigă la ură, a decis o instanţă din Austria, într-o victorie legală pentru activiştii care vor să oblige platformele de socializare să combată aşa-numitul „trolling” online.

Cazul – intentat de Partidul Verde din Austria, în urma unor insulte la adresa liderului său – are ramificaţii internaţionale, întrucât instanţa a decis că postările trebuie şterse de pe întreaga platformă de socializare şi nu doar din Austria, un punct care rămăsese deschis în hotărârea iniţială, notează Rador.

Decizia survine în contextul în care organele de legiferare din toată Europa analizează modalităţile de a constrânge Facebook, Google, Twitter şi alte astfel de companii să elimine rapid discursul instigator la ură sau la violenţă. În aprilie, cabinetul german a adoptat un plan vizând amendarea reţelelor sociale cu până la 50 de milioane de euro, dacă nu şterg imediat astfel de postări, iar Uniunea Europeană analizează adoptarea unor reglementări la nivel european.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase