Home » Lumea digitală » Schimbarea care va îmbunătăţi performanţele smartphone-urilor va fi disponibilă din 2018

Schimbarea care va îmbunătăţi performanţele smartphone-urilor va fi disponibilă din 2018

Schimbarea care va îmbunătăţi performanţele smartphone-urilor va fi disponibilă din 2018
Publicat: 19.05.2017
Bateriile de smartphone care se încarcă în cinci minute ar putea fi disponibile începând cu anul viitor.
 
Conform The Independent, FlashBattery este proiectată să se încarce de la 0% la 100% în acelaşi timp în care fierbe un ceainic cu apă dau, de aproximativ 100 de ori mai repede decât un smartphone normal, notează Mediafax.
 
Firma israeliană care dezvoltă această tehnologie a făcut-o publică în 2014, înainte de a arăta o versiune a bateriei mai subţire, în cadrul show-ului tech Consumer Electronics, desfăşurat opt luni mai târziu, la începutul anului 2015.
 
Doron Myersdorf, CEO-ul StoreDot, le-a declarat reporterilor de la BBC News că producţia în masă va începe la începutul anului 2018.
 
Bateriile au o durată de viaţă scăzută faţă de cele disponibile acum în smartphone-uri, dar compania crede că viteza cu care se încarcă acestea compensează pentru această problemă.
 
Myersdorf a explicat în trecut că o reacţie diferită are loc în bateriile acestea, care conţin în special molecule organice sintetizate.
 
Totuşi,  Ben Wood, analist în tehnologie al CSS, le-a spus celor de la BBC că se îndoieşte că StoreDot poate să ofere ceea ce promite, deoarece ar trebui să abordeze probleme precum încălzirea bateriei.
 
Acesta a adăugat, de asemenea, că orice firmă care ar putea face acest lucru (bateriile care se încarcă în 5 minute – n.r.) ar schimba pentru totdeauna industria tehnologică.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase