Home » Lumea digitală » Inteligenţa artificială nu mai are nevoie de oameni. Google A.I. îşi crează propria sa reţea neuronală artificială

Inteligenţa artificială nu mai are nevoie de oameni. Google A.I. îşi crează propria sa reţea neuronală artificială

Inteligenţa artificială nu mai are nevoie de oameni. Google A.I. îşi crează propria sa reţea neuronală artificială
Publicat: 26.05.2017
Google a devenit faimos în urma construitii reţelei neuronale artificiale DeepMind, aceasta are capacitatea de a ,,visa'' şi de a înţelege beneficiile unei trădări. De asemenea, este mult mai bună, la jocul complex Go, decât orice om.

În prezent, Google doreşte să creeze o nouă reţea neuronală artificială, AutoML. În cadrul conferinţei Google’s I/O 2017, CEO-ul companiei, Sundar Pichai, a prezentat noua reţea neuronală artificială care va genera segmente de algoritmi complecşi, cu ajutorul cărora inteligenţa artificială va ,,învăţa” despre mediul înconjurător, informează IFL Science. 

În general, aceste segmente erau realizate de către oameni, procesul fiind unul îndelungat, însă Google a avut ideea de a atribui această sarcină unei inteligenţe artificiale preexistente. După cum a fost demonstrat, procesul este mult mai eficient şi mai rapid decât tehnicile umane. 

Astfel, inteligenţa artificială a interfaţei Google a devenit propriul său creator. Până în prezent, AutoML a fost aplicat pentru recunoaşterea imaginilor şi a limbajului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase