Home » Lumea digitală » Softul primului magazin complet autonom din lume realizat de o echipă de români. „Bucureştiul a devenit un hub în tehnologie, nu avem de ce să plecăm în America”

Softul primului magazin complet autonom din lume realizat de o echipă de români. „Bucureştiul a devenit un hub în tehnologie, nu avem de ce să plecăm în America”

Softul primului magazin complet autonom din lume realizat de o echipă de români. „Bucureştiul a devenit un hub în tehnologie, nu avem de ce să plecăm în America”
Publicat: 14.07.2017
"În România găseşti dezvoltatori de top şi printre studenţi, lucru care arată că şcoala scoate în continuare oameni buni", a spus Daniel Ilina, partener în cadrul companiei Cornerstone Technologies, cu 70 de informaticieni, la ZF Live.

Şcoala românească scoate ingineri buni, care sunt în top la algoritmică, şi care reuşesc fără probleme să dezvolte platforme IT de top pentru cele mai competitive pieţe din lume, cum ar fi cea din Statele Unite, a declarat Ilina.

„Zona de start-up-uri, industria de IT din România este pe un trend ascendent. Am de­ve­nit un hub de tehnologie, nu poţi să compari Memphis cu Bucureşti în materie de soft şi teh­no­logie. Noi suntem foarte puternici în această zo­nă, avem foarte multe companii aici”.

Ilina l-a dat ca exemplu pe unul dintre angajaţii săi, student în anul 4, care a dezvoltat peste 60% din codul de la platforma software complexă a primului magazin complet autonom din lume, în care nu există vânzători, şi care funcţionează în Memphis, SUA.

Cornerstone Technologies, o firmă de IT care are „creierul” la Bucureşti, a dezvoltat, în co­la­borare cu clienţi din Statele Unite, trei pro­iecte inedite: Smart Mart – primul magazin auto­mat din lume, o platformă medicală care ofe­ră soluţii online şi un quickboard smart – o pla­că de antrenament pentru sportivi, a de­clarat Daniel Ilina.

Citiţi continuarea articolului pe www.zf.ro.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase