Home » Lumea digitală » Experţii au decis în cât timp un robot va putea opera mai bine decât un chirurg. În cât timp ne vor prelua slujbele?

Experţii au decis în cât timp un robot va putea opera mai bine decât un chirurg. În cât timp ne vor prelua slujbele?

Experţii au decis în cât timp un robot va putea opera mai bine decât un chirurg. În cât timp ne vor prelua slujbele?
Publicat: 31.07.2017
Eşti îngrijorat că un robot îţi va putea lua sjuba? Experţii în Inteligenţă Artificială prezic ca mulţi oameni îşi vor pierde slujbele în dauna roboţilor şi asta se va întâmpla mai curând decât ai crede
Echipa Katjei Grace de la Institutul Viitorului Umanităţii al Universităţii Oxford a contactat 1634 de academicieni şi experţi în Inteligenţă Artificială şi i-a întrebat când cred că maşinăriile inteligente vor îndeplini anumite sarcini mai bine sau mai repede decât oamenii.
 
Dintre aceştia 352 de experiţi au răspuns, apoi cercetătorii au calculat cam în cât timp se va întâmpla o anumită predicţie.
 
În următorul deceniu, experţii se aşteaptă ca roboţii să depăşească oameni în eficienţă la traducere (până în 2024), să scrie esee de liceu (până în 2026) şi să conducă un camion (până în 2027).
 
Până în 2031 roboţii vor lucra mai bine decât oamenii în retail, până în 2049 vor fi capabili să scrie un roman best-selling şi până în 2053 vor fi capabil să opereze mai bine decât oamenii.
 
Citeşte continuarea pe Business Magazin.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase