Home » Lumea digitală » Hackerii au atacat reţeaua de televiziune HBO: a fost vizat şi cunoscutul serial „Game of Thrones”

Hackerii au atacat reţeaua de televiziune HBO: a fost vizat şi cunoscutul serial „Game of Thrones”

Hackerii au atacat reţeaua de televiziune HBO: a fost vizat şi cunoscutul serial „Game of Thrones”
Publicat: 02.08.2017
Oficialii HBO, au declarat luni, că s-au confruntat cu un atac cibernetic major în weekend-ul care trecut, vizând sustragerea de informaţii din sezonul 7 al serialului 'Game of Thrones', informează Reuters.

Potrivit Entertainment Weekly, sustragerea de informaţii a inclus şi scenariul unui episod nedifuzat al serialului fantasy de mare succes „Game of Thrones”, potrivit Mediafax.

Weeekend-ul trecut, un grup de reporteri a primit un e-mail anonim scris de o persoană care pretindea a fi pirat informatic şi care se lăuda cu „cea mai mare scurgere de informaţii din era cibernetică”, punând presiune asupra presei să difuzeze „scurgerea de informaţii” ataşată respectivului e-mail. Respectiva persoană a promis că va oferi un interviu reporterului care va răspândi cel mai mult vestea cu privire la respectivul atac, semnând e-mailul cu deviza „HBP se află în cădere”.

HBO, parte a companiei Time-Warner Inc, a refuzat să comenteze detalii specifice referitoare la informaţiile furate în cursul atacului piraţilor cibernetici.

„Aşa cum majoritatea dintre voi a auzit deja, a avut loc un incident cibernetic îndreptat către companie, care a rezultat în informaţii proprietate a HBO, inclusiv date din programele noastre de televiziune,” a scris preşedintele HBO Richard Plepler într-un mesaj adresat angajaţilor, pe care compania l-a distribuit şi presei.

Compania a refuzat să comenteze asupra informaţiilor că un episod nedifuzat şi un scenariu s-ar afla printre informaţiile sustrase de piraţii cibernetici, invocând o „investigaţie în curs de desfăşurare” iniţiată de către oamenii legii.

Entertainment Weekly a scris că hackerii ar fi furat 1,5 terabiţi de date şi că ar fi postat deja online episoadele nedifuzate din „Game of Thrones”, „Ballers” şi „Room 104”, alături de un „scenariu” pentru episodul de săptămâna viitoare al serialului.

Agenţia de presă Reuters a primit duminică un e-mail de la o persoană care pretindea că a furat informaţii proprietate a HBO, inclusiv din „Game of Thrones.”

Serialul de mare succes se află în prezent la cel de-al 7-lea său sezon şi se va încheia, cel mai probabil, anul viitor.

„Game of Thrones” s-a dovedit a fi o victimă a propriului său succes de-a lungul anilor. Înainte de premiera celui de-al 5-lea sezon, primele patru episoade au fost sustrase ilegal, fiind difuzate online, ducând la un număr impresionant de piratări. De atunci, reţeaua HBO a încetat să mai trimită în avans copii ale episoadelor pentru reviziile criticilor înainte ca acestea să fie difuzate la televizor.

Scurgeri accidentale de informaţii au mai avut loc în trecut, trailere pentru Comic Con ajungând pe YouTube înainte de timp, iar imagini ale din momente-cheie ale episoadelor au ajuns pe internet înainte de a fi proiectate pe ecran. În acest sens, noul atac este de o nouă anvergură.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase