Home » Lumea digitală » Fără ei, în prezent nu ar putea exista Galaxy Note 8 şi iPhone X

Fără ei, în prezent nu ar putea exista Galaxy Note 8 şi iPhone X

Fără ei, în prezent nu ar putea exista Galaxy Note 8 şi iPhone X
Publicat: 20.09.2017
M-a impresionat povestea lui Stanislav Petrov, omul care a salvat civilizaţia de la dispariţie în 1983. Fostul ofiţer sovietic nu a iniţiat procedurile de contraatac când pe ecranul computerului i-a apărut o alertă care îi spunea că SUA a lansat şase rachete nucleare spre Moscova. Era o eroare de sistem, iar decizia lui Petrov a salvat lumea. S-a aflat despre decesul acestui erou abia la câteva luni după ce s-a întâmplat în luna mai a acestui an.
Gândindu-mă la acest caz, mi-am amintit că sunt mulţi oameni şi în domeniul pe care îl acoperim noi, tehnologia, care nu se bucură de adevărata recunoaştere a meritelor pe care le au. Când se gândesc la figuri din tehnologie, oamenilor le vin în minte nume precum Jeff Bezos, Bill Gates, Steva Jobs sau Mark Zuckerberg. Asta deoarece aceşti oameni sunt sau au fost foarte vizibili datorită companiilor uriaşe pe care le-au fondat şi a miliardelor de dolari pe care le au în conturi.
 
Însă, niciunul dintre ei nu ar fi ajuns atât de sus fără invenţiile anterioare ale unor deschizători de drumuri precum Martin Cooper, Tim Berners-Lee, William Sturgeon, Douglas Engelbart sau Jack Kilby. Cred că este datoria noastră, a celor pasionaţi de tehnologie, să le cunoaştem şi promovăm munca.
 
 Citeşte continuarea pe Go4it
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase