Home » Lumea digitală » (P) macOS High Sierra este compatibil cu plăci video externe

(P) macOS High Sierra este compatibil cu plăci video externe

(P) macOS High Sierra este compatibil cu plăci video externe
Publicat: 09.10.2017

macOS High Sierra a fost lansat oficial pe 25 septembrie, fiind gratuit pentru utilizatorii sistemelor de operare produse de către Apple. Versiunea a 13-a a ceea ce a început ca Mac OS X în 2001 oferă îmbunătăţiri mai mult de ordin tehnic şi mai puţin de cel estetic. Printre cele mai importante funcţii adăugate regăsim includerea formatelor .heic şi .hevc pentru fotografii şi clipuri video, precum şi compatibilitatea cu plăci video externe.

Prima funcţie amintită a fost lansată şi pe sistemul mobil de operare iOS 11 şi aduce utilizatorilor aceeaşi calitate grafică, însă doar utilizând jumătate din spaţiul dispozitivelor. Având în vedere că trăim o perioadă în care conţinutul video şi foto este la putere, această nouă funcţie va fi mai mult ca sigur apreciată de către toţi utilizatorii.

În acest sens, Apple pune la dispoziţia utilizatorilor şi programele necesare de editare: iPhoto şi iMovie, acum compatibile cu extensiile .heic şi .hevc. Profesioniştii vor mai avea de aşteptat un pic, încât Apple nu a actualizat aplicaţia Final Cut.

Una dintre marile critici aduse celor de la Apple este inabilitatea de a schimba componentele laptopurilor şi unităţilor desktop. Cea mai recentă versiune macOS rezolvă această problemă, permiţând utilizatorilor profesionişti să conecteze plăci video externe prin intermediul conexiunii Thunderbolt 3.

Până recent, principalii producători de plăci video nu au comunicat foarte multe detalii despre lansarea de produse şi drivere compatibile cu noua funcţionalitate prezentată de Apple. Din fericire, NVIDIA a anunţat în urmă cu câteva zile lansarea de drivere care să asigure compatibilitatea între plăcile video PCI-e şi laptopurile şi unităţile desktop Apple echipate cu Thunderbolt 3. Acestea vor putea îmbunătăţi performanţele grafice ale produselor Apple prin intermediul unor carcase compatibile cu standardul Thunderbolt 3.

Amintim că în iarnă Apple va lansa modelul iMac Pro, cu performanţe comparabile modelului Mac Pro. Acesta va fi cel mai nou membru al familiei de calculatoare Apple compatibile cu plăci video externe.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase