Home » Lumea digitală » Planurile de război ale SUA şi Coreei de Sud ar fi fost date peste cap de către un atac cibernetic al nord-coreenilor

Planurile de război ale SUA şi Coreei de Sud ar fi fost date peste cap de către un atac cibernetic al nord-coreenilor

Planurile de război ale SUA şi Coreei de Sud ar fi fost date peste cap de către un atac cibernetic al nord-coreenilor
Publicat: 16.10.2017
Un avocat din Coreea de Sud a declarat că hackeri, suspectaţi că lucrează pentru regimul condus de Kim Jong-un, au obţinut acces la o reţea intranet secretă a armatei din Coreea de Sud în septembrie 2016 şi că au furat planurile de război făcute de SUA şi aliatul său. „A fost o greşeală ridicolă”, a declarat avocatul Rhee Cheol-hee pentru The Wall Street Journal.
Potrivit lui, hackerii au atacat un producător software şi au inclus malware într-un program dezvoltat de acesta. Armata din Coreea de Sud a folosit programul respectiv, compromis, pe computere conectate la internet. A fost necesar ca doar unul dintre aceste PC-uri să fie conectat la internet şi la intranetul secret în acelaşi timp pentru ca planurile celor două ţări să ajungă pe mâna regimului comunist. Acest lucru s-a întâmplat în timpul unor lucrări de întreţinere ale reţelelor. După ce au terminat, tehnicienii nu au deconectat computerul respectiv, care era compromis, de la intranet. 
 
Citeşte continuarea pe Go4it.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase