Home » Lumea digitală » (P) iPhone SE – telefonul care împacă pe toată lumea

(P) iPhone SE – telefonul care împacă pe toată lumea

Publicat: 24.11.2017
Lansarea noului iPhone X a luat prin surprindere pe toată lumea, mai ales pe analişti. După o primire nu tocmai notabilă pentru generaţia 8 şi 8 Plus, analiştii nu erau convinşi că modelul de top produs de Apple va stârni suficient interes. Dacă luăm în considerare şi preţul piperat, de cel puţin $1000, estimările lor erau foarte credibile.
Numai că iPhone X a fost lansat la final de octombrie, clienţii golind stocurile şi împingând data de livrare spre mijlocul lunii decembrie. Aşadar, iPhone X se prefigurează a fi un succes comercial, asta şi dacă Apple reuşeşte să satisfacă cererea. Însă pentru noi, restul, există un alt telefon care poate să împace pe toată lumea: iPhone SE.
 
Este vorba despre cel mai mic telefon produs în momentul de faţă de către Apple. Moştenitorul direct al design-ului iPhone 5, iPhone SE este visul oricărui utilizator ce doreşte un smartphone compact, dar puternic. 
 
Chiar dacă a fost lansat în martie 2016, iPhone SE este în momentul de faţă cel mai puternic smartphone cu ecran de 4”. Iar dacă ne raportăm la preţul unui iPhone X, suma pe care trebuie să o dai pentru a deţine un iPhone SE pare de-a dreptul incredibilă. Pentru aproape o treime din suma necesară pentru un iPhone X, $350, primeşti un smartphone ce poate rula fără reproş aplicaţiile din App Store.
 
Este moştenitorul direct al perechii iPhone 5S şi iPhone 6S, împrumutând de la primul design-ul, ecranul retina de 4”, camera frontală şi cititorul de amprente. De la iPhone 6S, telefonul compact Apple primeşte puternicul procesor A9, camera foto de 12 megapixeli şi cip-ul NFC, compatibil cu Apple Pay.
 
iPhone SE este disponibil în două configurări: 32GB şi 128GB. Ambele modele au fost testate de către specialişti, iar rezultatele au fost surprinzătoare. Prin combinaţia unică de specificaţii, iPhone SE a surclasat modelul 6S la capitolul performanţe şi autonomie. Ecranul mai mic şi procesorul configurat pentru economisirea energiei şi-au spus cuvântul în acest caz. La fel ca în cazul iPhone 6S, iPhone SE va primi în continuare actualizări de software, cel puţin până în 2020.
 
I-am atribuit titulatura „telefonul care împacă pe toată lumea” pentru că poate fi o dovadă supremă a altruismului: în loc să comanzi şi să aştepţi până în decembrie după livrarea unui iPhone X, poţi fi cel mai bun Moş Crăciun şi poţi face cadou încă două iPhone SE. Partea bună e Apple le oferă în trei culori distincte, ca să nu le confunzi 🙂
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase