Home » Lumea digitală » Apple a încetinit funcţiile unor modele mai vechi de Iphone. Cum explică membrii companiei decizia

Apple a încetinit funcţiile unor modele mai vechi de Iphone. Cum explică membrii companiei decizia

Apple a încetinit funcţiile unor modele mai vechi de Iphone. Cum explică membrii companiei decizia
Publicat: 23.12.2017
Compania Apple a admis că a încetinit funcţiile modelelor mai vechi de iPhone, explicând că acumulatorii unora dintre aceste dispozitive pot provoca oprirea bruscă, informează CNN.

Specialişti în domeniul IT şi clienţi nemulţumiţi au semnalat în ultimele zile că actualizarea sistemelor de operare la modele mai vechi de iPhone au încetinit considerabil performanţele acestora, unii sugerând că Apple ar putea utiliza această tactică pentru a încuraja achiziţionarea de smartphone-uri noi, informează Mediafax.

Apple a explicat că performanţele bateriilor litiu-ion se degradează în timp, astfel că uneori telefoanele se închid brusc pentru a fi protejate componentele. Compania insistă că actualizările la modelele iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE şi iPhone 7 au rolul încetinirii unor funcţii pentru a limita solicitările de tensiune electrică, împiedicându-se astfel închiderea bruscă a dispozitivelor şi protejarea acumulatorilor. Însă aceste actualizări de sisteme pot avea ca efect şi încetinirea anumitor funcţii ale smartphone-urilor.

Doron Myersdorf, directorul general al companiei StoreDot, a explicat că aceste actualizări le permit telefoanelor să reordoneze funcţiile astfel încât aceastea să nu se desfăşoare în paralel. „În mod inevitabil, rezultatul inerent va fi o încetinire a mediei timpului de reacţie a sistemului”, a explicat specialistul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase