Home » Lumea digitală » Dispozitivele iPhone, iPad şi PC-uri Mac sunt mai vulonerabile decât se credea

Dispozitivele iPhone, iPad şi PC-uri Mac sunt mai vulonerabile decât se credea

Dispozitivele iPhone, iPad şi PC-uri Mac sunt mai vulonerabile decât se credea
Publicat: 06.01.2018
Apple confirmă vulnerabilitatea telefoanelor iPhone şi tablete iPad, cât şi a PC-urilor Mac echipate cu procesoare Intel, în faţa exploit-urilor Meltdown şi Spectre. Reprezentanţii companiei precizează că deocamdată nu au fost detectate atacuri bazate pe acestea.

Adresând o eroare de proiectare care există la nivel de hardware, chiar în inima procesorului de sistem, Meltdown este un exploit deosebit de valoros pentru orice hacker, funcţionarea sa nefiind condiţionată de existenţa unei vulnerabilităţi la nivel de software. Adresând direct procesorul din sistem, fără a interacţiona cu alte elemente software, Meltdown poate sustrage în timp real datele sensibile procesate de alte aplicaţii, atacul fiind complet invizibil pentru soluţiile de securitate instalate şi fără urme care să poată fi detectate mai târziu.

Apple a anunţat deja patch-uri care blochează exploit-ul Meltdown pe dispozitivele echipate cu versiunile iOS 11.2, macOS 10.13.2 şi tvOS 11.2. Dispozitivele Apple Watch sunt deja ferite de acesta, configuraţia lor neincluzând procesoare Intel.

Compania precizează că remediile oferite nu aduc scăderi măsurabile ale performanţelor oferite.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase