Home » Lumea digitală » Primul atac cu roiuri de drone din istorie a lovit o bază militară a Rusiei

Primul atac cu roiuri de drone din istorie a lovit o bază militară a Rusiei

Publicat: 13.01.2018
Ministerul Rus de Apărare a precizat că forţele sale din Siria au fost atacate cu mai multe drone artizanale, fiind prima dată când un astfel de asalt a avut loc în istoria militară.

Conform ministerului, forţele ruse de la baza aeriană Khmeimim şi baza navală Tartus „au respins cu succes un atac terorist cu vehicule controlate de la distanţă”.

„În seara zilei de vineri, forţele Rusiei au detectat 13 ţinte la o distanţă semnificativă, care se apropiau de bazele militare ruse”, a afirmat ministerul. „Zece drone de asalt se apropiau de Khmeimim şi alte trei de Tartus”.

Credit: Ministerul Rus al Apărării

Nu au existat victime în rândul ruşilor, iar dronele au fost neutralizate. Erau înarmate cu explozibil şi controlate de la o distanţă de 50 de kilometri. O examinare tehnică a acestora a indicat că dronele puteau avea o rază de atac de aproximativ 100 de kilometri, scrie Science Alert.

Nu se ştie exact cine le-a lansat, iar atacul nu a fost revendicat, dar ruşii susţin că tehnologia era prea avansată pentru militanţii din jur, sugerând că există posibilitatea ca Statele Unite să fi livrat tehnologia – ceva ce Pentagonul infirmă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ultima armă a americanilor: roiurile de drone miniaturale

Aeroportul secret din Arabia Saudită. De aici sunt lansate drone şi avioane fără piloţi. Care este scopul lor?

Dronele personale, super-spioni la purtator (FOTO/VIDEO)

Cea mai nouă invenţie a Google: dronele care ne livrează produse acasă (FOTO/VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase