Home » Lumea digitală » VIDEO. Tesla îşi propune să doboare propriul record şi va construi o baterie şi mai mare decât cea realizată recent în Australia

VIDEO. Tesla îşi propune să doboare propriul record şi va construi o baterie şi mai mare decât cea realizată recent în Australia

Publicat: 13.01.2018
Tesla a terminat recent un proiect de construcţie a unei baterii de 100 MW (megawaţi) în Southwest Australia, dar Elon Musk, CEO-ul companiei, şi-a propus să construiască una şi mai mare în Queensland, Australia.

Aceste baterii denumite Tesla Powerpacks pot deveni des întâlnite în viitorul apropiat. După ce în decembrie anul trecut compania a construit o mega-baterie în South Australia de 100 MW (detalii aici), iar la începutul lui ianuarie a decis să construiască în statul australian Victoria o baterie de 20 MW, Musk şi-a propus să doboare recordul cu o baterie masivă în Queensland, Australia, scrie Futurism.

Deşi acesta nu a semnat încă niciun document în acest sens, compania franceză Neoen, care a lucrat cu Tesla, a afirmat că doreşte să construiască o astfel de baterie care ar doborî recordul actual.

Garth Heron, director la Neoen pentru Australia, a declarat că în Queensland „este mare nevoie de stocare de energie”. Sistemul din această zonă ar fi localizat la Kaban Green Power Hub al Neoen, aflat la 80 de kilometri sud-vest de Cairns şi ar alimenta circa 57.000 de case.

Proiectul nu va fi însă gata până în 2019, în acelaşi an în care bateria de la Victoria va fi online.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Elon Musk a construit cea mai mare baterie din lume, chiar înaintea deadline-ului propus

O baterie nou inventată va revoluţiona industria dispozitivelor electronice

Ce se întâmplă în interiorul unei baterii înainte să explodeze

O nouă baterie creată recent poate revoluţiona industria autovehiculelor şi a telefoanelor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase