Home » Lumea digitală » Apple elimină monopolul pe adaptoare pentru jack

Apple elimină monopolul pe adaptoare pentru jack

Apple elimină monopolul pe adaptoare pentru jack
Publicat: 15.03.2018
Ca şi în cazul aplicaţiilor, Apple deţine controlul absolut asupra accesoriilor compatibile cu dispozitivele sale mobile. Astfel, toate accesoriile care beneficiază de logo-ul MFi (Made for iPhone) sunt 100% compatibile cu dispozitivele şi garantate să funcţioneze în parametri normali, asemeni unui accesoriu oficial. Odată cu schimbarea logo-ului MFi, Apple a adăugat şi câteva noi tipuri de accesorii pe care partenerii le pot dezvolta şi lansa, precum un adaptor de la mufa Lightning la un jack de 3,5mm.
Apple livrează un adaptor Lightning-to-jack în cutia fiecărui iPhone încă de la lansarea lui iPhone 7 şi 7 Plus, însă cei care le pierd sau le deteriorează trebuie să cumpere unul doar din magazinele care vând produse Apple oficiale la preţul de 10 euro. Faptul că există posibilitatea de a cumpăra astfel de adaptoare third-party din gama MFi înseamnă că vor apărea şi alternative mai ieftine, spre bucuria celor care încă folosesc căşti pe fir cu jack de 3,5mm alături de iPhone-uri.
 
O altă schimbare permite acum dezvoltatorilor să realizeze accesorii compatibile cu standardul de încărcare USB-C, lucru care va permite accesorii wireless precum gamepad-uri sau baterii externe să fie echipate cu noua mufă standardizată pentru încărcare.
 
Citeşte continuarea pe Go4it.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase