Home » Lumea digitală » Printr-o metodă de ”îmbălsămare high-tech” memoria umană ar putea fi încărcată în ”cloud”. Trebuie însă să fii eutanasiat înainte

Printr-o metodă de ”îmbălsămare high-tech” memoria umană ar putea fi încărcată în ”cloud”. Trebuie însă să fii eutanasiat înainte

Printr-o metodă de ”îmbălsămare high-tech” memoria umană ar putea fi încărcată în ”cloud”. Trebuie însă să fii eutanasiat înainte
Publicat: 18.03.2018
Ideea încărcării memoriei într-un calculator a fost teoretizată de mulţi ani, însă în mare parte a rămas doar o idee SF. Acum, o companie din San Fracisco încearcă să creeze un dispozitiv de conservare a creierului uman pentru ca amintirile din acesta să poată fi stocată într-un loc asemănător cu ''cloud''.

Conform Mail Online, deşi practica ar putea fi considerată revoluţionară, există o mică problemă. Persoana trebuie eutanasiată pentru ca tehnologia să funcţioneze. De asemenea, nu există nicio garanţie că procesul va funcţiona. 

Membrii companiei Nectome susţin că au descoperit un mod de conservare a creierului uman prin intermediul unui proces de ”îmbălsămare high-tech. ”Putem considera că este o metodă de îmbălsămare prin care conservăm nu doar stratul exterior, ci şi pe cel interior,” a declarat Robert McIntype, cofondator Nectome. 

Compania utilizează o soluţie care poate menţine corpul intact timp de 100 de ani, susţin specialiştii din cadrul MIT. Însă cheia recreerii conştienţei umane implică accesarea hărţii neuronale a organului. Nectome susţine că deţine metoda prin care poate fi conservată şi această parte a creierului. Întreaga procedură costă 10.000 de dolari, iar până în prezent pe site-ul companiei s-au înscris 25 de clienţi. Însă serviciul nu va fi valabil momentan deoarece specialiştii trebuie să dovedească mai întâi că amintirle pot supravieţui în ţesutul necrozat. 

Până în prezent compania a primit o finanţare de 1 milion de dolari şi alţi 960.000 de dolari din partea  National Institute of Mental Health din SUA. Pentru ca Nectome să poată încărca memoria persoanelor cu succes, creierul trebuie să fie proaspăt. În februarie 2017, compania a reuşit să obţină corpul recent decedat al unei bătrâne asupra căreia au testat tehnica. Întregul proces a durat şase ore. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase