Home » Lumea digitală » Guccifer 2.0: Un hacker care s-a dat drept român şi a dezvăluit date despre congresmeni democraţi era agent GRU

Guccifer 2.0: Un hacker care s-a dat drept român şi a dezvăluit date despre congresmeni democraţi era agent GRU

Guccifer 2.0: Un hacker care s-a dat drept român şi a dezvăluit date despre congresmeni democraţi era agent GRU
Publicat: 24.03.2018
Investigatorii americani au ajuns la concluzia că „Guccifer 2.0”, un hacker care se prezenta drept român, responsabil de dezvăluirea de date despre congresmeni democraţi din SUA în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, era de fapt un agent al serviciului militar rus de informaţii (GRU), informează Mediafax.
„Guccifer 2.0” s-a prezentat ca fiind un hacker român, negând că ar colabora cu Rusia, iar Moscova a negat în repetate rânduri că ar fi implicată în atacurile cibernetice.
 
Autorităţile americane suspectau de mai mult timp că acesta avea legături cu Rusia, iar site-ul de ştiri The Daily Beast a relatat joi că investigatorii au obţinut recent dovezi concrete care indică legăturile directe ale acestuia cu spionajul rus.
 
O companie de securitate cibernetică a stabilit că hackerul a folosit o reţea privată virtuală (VPN) pentru a-şi masca identitatea.
 
The Daily Beast a relatat însă că hackerul a omis să activeze reţeaua la un moment dat, lucru care a făcut posibilă obţinerea adresei IP şi a locaţiei acestuia. Anchetatorii americani au folosit aceste date pentru a identifica cu exactitate autorul atacului cibernetic, un agent al serviciului militar rus de informaţii (GRU).
 
Citeşte continuarea pe Go4it.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase