Home » Lumea digitală » O dronă s-a apropiat la doar cinci metri de un avion ce ateriza pe aeroportul Auckland din Noua Zeelandă

O dronă s-a apropiat la doar cinci metri de un avion ce ateriza pe aeroportul Auckland din Noua Zeelandă

O dronă s-a apropiat la doar cinci metri de un avion ce ateriza pe aeroportul Auckland din Noua Zeelandă
Publicat: 28.03.2018
Compania aeriană Air New Zealand a anunţat marţi că o dronă s-a apropiat la doar câţiva metri de o aeronavă ce ateriza din direcţia Tokyo pe aeroportul Auckland, punând în pericol viaţa celor 278 de pasageri şi a membrilor echipajului.
După incidentul produs duminică, Air New Zealand, compania aeriană naţională, solicită trimiterea la închisoare a operatorilor dronei, care au pus în pericol vieţile celor aflaţi la bordul aeronavei, scrie Rador. Compania Air New Zealand a anunţat că piloţii cursei NZ92 au observat că drona se afla la doar cinci metri de aeronava Boeing 777-200, într-un moment în timpul aterizării, când era imposibilă orice manevră de evitare. Potrivit companiei aeriene, drona a trecut atât de aproape de aeronavă încât echipajul se temea că ar fi fost aspirată într-unul dintre motoare. Din fericire, în urma inspecţiei ulterioare, s-a stabilit că nu s-a întmplat aşa ceva.
 
„Este clar că, pentru siguranţa călătorilor, este momentul acum pentru înăsprirea măsurilor în cazul utilizării nesăbuite a dronelor, în zona aeroporturilor”, a transmis printr-un comunicat David Morgan, ofiţerul şef pentru standarde de integritate din cadrul companiei aeriene. Reprezentantul companiei aeriene a solicitat, în plus, aplicarea de pedepse mai aspre şi, de asemenea, a lansat un apel privind creşterea nivelului de educaţie în privinţa dronelor. Surse din Air New Zealand au precizat că acest incident a fost al doilea exemplu de utilizare periculoasă a dronelor doar în această lună.
 
Citeşte continuarea pe Rador.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase