Home » Lumea digitală » Poliţia din Belfast, Irlanda de Nord, a confiscat doi roboţi instalaţi pe stradă pentru a livra pastile pentru avort

Poliţia din Belfast, Irlanda de Nord, a confiscat doi roboţi instalaţi pe stradă pentru a livra pastile pentru avort

Poliţia din Belfast, Irlanda de Nord, a confiscat doi roboţi instalaţi pe stradă pentru a livra pastile pentru avort
Publicat: 05.06.2018
Poliţia din Belfast, în Republica Irlanda, a ridicat de pe stradă doi roboţii de distribuire a pastilelor de avort, instalate de grupuri militante pentru liberalizarea avortului.

Grupurile Rosa şi Women on Waves (Femeile pe valuri) au instalat roboţii în faţa unui tribunal din Belfast, pe fondul presiunilor pentru liberalizarea avorturilor. Poliţia irlandeză a confiscat roboţii, care erau controlaţi direct din Olanda şi aveau menirea de a demonstra că se pot livra pastile de expulzare a sarcinii femeilor irlandeze fără a fi încălcate legile statului, informează Rador.

Poliţia irlandeză a deschis o anchetă pentru a se stabili dacă s-a încălcat legea. Grupurile de activiste pro-avort au declarat că trei femei au solicitat roboţilor pastile, pe care le-au înghiţit, dar nu este clar dacă femeile erau şi gravide. În Irlanda de Nord avortul este permis numai dacă viaţa mamei este ameninţată.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase