Home » Lumea digitală » O aplicaţie de tip Quizz foarte populară, inclusiv în România, a vândut ani de zile datele utilizatorilor Facebook

O aplicaţie de tip Quizz foarte populară, inclusiv în România, a vândut ani de zile datele utilizatorilor Facebook

O aplicaţie de tip Quizz foarte populară, inclusiv în România, a vândut ani de zile datele utilizatorilor Facebook
Publicat: 30.06.2018
Investigaţia Cambridge Analytica continuă să scoată la lumină noi abuzuri comise chiar sub nasul administratorilor Facebook, arătând cum reţeaua de socializare a funcţionat ani de zile ca instrument de supraveghere în masă a utilizatorilor, servind terţe companii şi interese obscure.

Facebook a suspendat deja aproximativ 200 de aplicaţii pe care investigaţia le-a scos în evidenţă pentru colectare şi folosirea abuzivă a datelor despre utilizatorii reţelei de socializare, însă cercetările nu se opresc aici, alte nereguli fiind descoperite constant.

Potrivit anunţului făcut de CEO-ul Mark Zuckerberg în data de 21 martie, Facebook va „investiga toate aplicaţiile care au avut acces la volume mari de date despre utilizatori, înainte ca modificări aduse reţelei de socializare să limiteze accesul începând cu anul 2014”.

Gândită să funcţioneze ca un instrument de PR care să repare imaginea şifonată a companiei, auditul demarat de Facebook continuă în schimb să dezgroape încălcări grave ale intimităţii utilizatorilor.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase