Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce să faci dacă eşti atacat de un câine?

Ce să faci dacă eşti atacat de un câine?

Ce să faci dacă eşti atacat de un câine?
Publicat: 06.01.2017
Câteodată, câinii pot avea un comportament imprevizibil, dar există mai multe metode de a nu fi muşcat.

Deseori ne putem întâlni cu câini al căror comportament poate fi agresiv. De aceea, câinii pot deveni un pericol pentru viaţa umană. Experţii au enunţat o serie de măsuri preventive pentru a te proteja împotriva furiei patrupedelor.

Nu te panica!

E mult mai uşor de spus decât de făcut când un câine de talie mare se îndreaptă ameninţător către tine. Frica însă poate face mai mult rău contribuind la agresivitatea animalului, deci gesturi precum ţipetele sau fuga sunt excluse.

Încetineşte-ţi alergarea până la mers.

Dacă se întâmplă să întâlneşti un câine atunci când alergi, încetineşte. Întoarce-te şi mergi în direcţia opusă faţă de câine, dar continuă să-l urmăreşti cu coada ochiului. De asemenea, dacă stai complet nemişcat cu mâinile întinse pe lângă corp, câinele îşi va pierde interesul şi va pleca.

Nu te uita în ochii câinelui.

Contactul vizual poate intensifica comportamentul agresiv al câinelui. Uitându-te în ochii lui poate fi interpretat ca o ameninţare şi poate deveni un motiv de atac. Ţine câinele în câmpul vizual, dar evită privitul în ochii acestuia. Acest lucru îi va semnala câinelui că nu eşti o ameninţare şi probabil va pleca.

Distrage atenţia câinelui cu un alt obiect.

Orice obiect la îndemână poate ajuta. Dă-i un obiect de ros, spre exemplu o sticlă. Acest lucru îi va distrage atenţia şi îţi va permite să scapi.

Spune-i câinelui să plece.

Este probabil ca animalul să se comporte agresiv în continuare – atunci este nevoie de înfruntare, fără contact vizual. Foloseşte un ton ferm, dar nu unul cu o frecvenţă înaltă. Cele mai utile comenzi ar fi „nu!” şi „pleacă!”.

Desigur, aceste tehnici nu au 100% şanse de reuşită, întrucât comportamentul unui animal de pradă poate fi imprevizibil.

Sursa: Bright Side

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Care sunt originile câinilor?

Cum au evoluat rasele de câini de-a lungul ultimilor 100 de ani – GALERIE FOTO

Ce visează, de fapt, câinii. Afirmaţia expertului de la Harvard care răstoarnă tot ce se credea până acum

Un specialist în neuroştiinţe anunţă că a făcut o descoperire remarcabilă despre câini

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase