Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Există un singur aliment minune cu care putem trăi?

Există un singur aliment minune cu care putem trăi?

Există un singur aliment minune cu care putem trăi?
Publicat: 24.09.2017
În primul rând, trebuie menţionat că o astfel de dietă nu este indicată de niciun nutriţionist, ci eventual poate arăta limitele alimentelor în ceea ce priveşte valoarea nutriţională.

Din acest punct de vedere, există unele alimente mai bune decât altele, iar cel mai aproape de a fi alimentul minune, cu care poţi trăi, este banalul cartof, scrie Popular Science.

Totuşi, nici acesta nu este suficient pentru a trăi.

Pentru a supravieţui, organismul are nevoie de 20 de aminoacizi esenţiali şi de 30 de minerale şi vitamine. Deşi cartoful conţine toţi aminoacizii esenţiali pentru a forma proteinele, consumarea exclusivă a acestora va duce la carenţe de vitamine şi minerale.

O dietă minimală poate conţine şi cartofii dulci pentru a compensa lipsurile de vitamine şi minerale ale cartofilor. Şi aşa este nevoie de o cantitate enormă de peste 30 de cartofi dulci şi pentru 80 de cartofi normali pentru a acoperi necesarul zilnic de calciu şi 25 de cartofi pe zi pentru a ajunge la doza recomandată de proteine.

De asemenea, există multe dezavantaje ale cartofilor dacă sunt consumaţi masiv. Aceştia conţin carbohidraţi care duc la creşterea şi scăderea bruscă a nivelului de glicemie, deci există un risc crescut de apariţie a obezităţii şi a diabetului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce aliment produce cea mai mare dependenţă. După cercetări intense, oamenii de ştiinţă au aflat răspunsul

Cele mai bune şi cele mai dăunătoare alimente pentru dinţi

Consumat de două ori pe săptămână, acest aliment preferat de mulţi români poate dubla riscul mortalităţii. Dovezile acumulate în urma a 8 ani de cercetare

Care sunt acele alimente care dăunează organismului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase