Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De ce torc pisicile?

De ce torc pisicile?

De ce torc pisicile?
Publicat: 11.03.2018
Pisica este unul dintre cele mai comune animale de companie ce deţine nenumărate secrete, iar motivul pentru care toarce este unul dintre ele.

Majoritatea persoanelor care deţin o pisică apreciază momentul în care animalul se aşează în braţele acestuia şi începe să toarcă. Conform InVerse, pentru pisici ar putea fi un semn al faptului că se simt confortabil în preajma noastră. 

”Există câteva motive pentru care pisicile torc, dar probabil că unul dintre ele se referă la legătura dintre pisică şi puiul acesteia, deoarece ambii torc în timpul alăptatului,” a declarat specialistul în pisici Mikel Delgado. ”Având în vedere că puii de pisică se nasc atât orbi. cât şi surzi este posibil ca torsul mamei să-l ajute să o găsească, iar torsul din timpul alăptatului poate fi o formă de comunicare către mamă privind starea puiului,” a adăugat el. 

De asemenea, pisicile torc şi în momentele în care nu se simt bine. ”Ştim că pisicile torc şi în momentul în care simt durere sau sunt stresate, dar nu aveam nicio explicaţie,” a explicat Delgado. ”Nu ştim dacă este un comportament pentru ca animalul să se simtă în siguranţă sau dacă îl ajută să facă faţă durerii,” a adăgat el. 

Însă pisicile domestice nu sunt singurele care torc. Conform Big Cat Rescue, în Tampa (Florida), pumele pot toarce şi mieuna. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase