Home » Natură » A ”intrat la apă” Everestul?

A ”intrat la apă” Everestul?

A ”intrat la apă” Everestul?
Publicat: 28.01.2017
Imagini din satelit indică faptul că puternicul cutremur cu magnitudinea de 7,8, din luna aprilie 2015, a înghiţit din înălţimea acoperişului lumii câţiva milimetri sau centimetri.

Chestiunea nu a fost încă tranşată în mod definitiv.

«S-au scurs doi ani de la seismul catastrofal din Nepal şi există încă o îndoială în rândurile comunităţii ştiinţifice referitoare la faptul că Everestul ar fi scăzut în înălţime», a declarat marţi pentru agenţia PTI un expert geodez din India, care a adăugat eliptic: «Îl vom măsura din nou». O expediţie de cinci persoane va începe demersul de măsurare la sfârşitul iernii, notează Rador.

Specialiştii vor face măsurători la sol cu aparatură care va determina altitudinea reală a vârfului, despre care se ştie în mod oficial că are 8.848 de metri deasupra nivelului mării – a indicat un alt responsabil al expediţiei. Expediţia va avea nevoie de o lună de lucru pe teren, apoi de încă două săptămâni de analiză a datelor înainte de a anunţa oficial un rezultat final.

Violentul cutremur din 2015 a determinat moartea a 9.000 de persoane şi a distrus o jumătate de milion de locuinţe. De asemenea, seismul a deplasat capitala Nepalului, Katmandu, cu câţiva metri.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase