Home » Natură » Mai mulţi peşti-vâslă, uriaşi, au eşuat pe plajele din Filipine. Localnicii susţin că peştii ar putea prezice iminenţa unui cutremur puternic

Mai mulţi peşti-vâslă, uriaşi, au eşuat pe plajele din Filipine. Localnicii susţin că peştii ar putea prezice iminenţa unui cutremur puternic

Mai mulţi peşti-vâslă, uriaşi, au eşuat pe plajele din Filipine. Localnicii susţin că peştii ar putea prezice iminenţa unui cutremur puternic
Publicat: 01.03.2017
Peşti-vâslă uriaşi au eşuat pe plajele din Filipine în ultimele săptămâni, aceştia îşi fac apariţia pe plaje înaintea producerii unui cutremur, spun experţii.

În urmă cu câteva săptămâni un cutremur puternic cu magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter a uciş mai mulţi oameni, unii localnici au afirmat că anterior mai mulţi peşti-vâslă au eşuat pe plajă.

Peştele-vâslă este considerat în anumite culturi un prevestitor al catastrofelor, notează IFL Science. 

Peştele-vâslă a fost descoperit în 1772, aceştia se regăsesc în aproape toate oceanele lumii, în afară de cele aflate în regiunile polare.  Animalul trăieşte în general la adâncimi între 300 şi 900 de metri, unde se hrăneste cu krill. 

Experţii susţin că toate animalele pot simţi vibraţiile emise de un cutremur, la fel şi oamenii însă nu la aceeaşi intensitate. Animalele cu un simţ mai puternic dezvoltat al auzului şi al echilibrului simt frecvenţele joase ale unui cutremur mult mai rapid. 

Este cunocut faptul că pisicile, câinii şi păsările reacţionează uneori cu câteva secunde înaintea producerii unui cutremur. Însă nu pot prezice cutremurele, ci le simt puţin mai devreme decât oamenii. Peştii-vâslă uriaşi nu fac excepţie de la această regulă.

Insulele filipine sunt cunoscute pentru activitatea lor seismică intensă, din cauza faptului că peştii-văslă înoată la adânci mari, aceştia resimt şi cel mai mic tremur al pământului, fapt ce îi face să eşueze pe plajă des. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase