Home » Natură » Chirurgii au îndepărtat 915 monede din abdomenul unei ţestoase pe care localnicii le-au aruncat în acvariul său

Chirurgii au îndepărtat 915 monede din abdomenul unei ţestoase pe care localnicii le-au aruncat în acvariul său

Chirurgii au îndepărtat 915 monede din abdomenul unei ţestoase pe care localnicii le-au aruncat în acvariul său
Publicat: 11.03.2017
În Thailanda, oamenii cred că dacă aruncă monede pe ţestoase vor avea parte de longevitate şi noroc. De-a lungul anilor, o ţestoasă dintr-un oraşul Sri Racha a trebui să îndure aceste superstiţii. Pe parcursul anilor a înghiţit 915 monede.

Veterninarii din Bankok au operat ţestoasa în vârstă de 25 de ani pentru a-i îndepărta monedele, notează Gizmodo

Teştoasa numită ,,Bank” a înghiţit monedele în timp ce înota în acvariul public. În cele din urmă monedele s-au transformat într-o bilă de aproximativ cinci kilograme. DIn cauza greutăţii carapacea ventrală s-a fisurat şi infectat. 

Aflându-se aproape pe moarte, ţestoasa a fost trasportată la veterinar, unde tomografiile 3D au dezvăluit obiectele inclusiv mai multe cârlige de pescuit. Operaţia a fost realizată de cinci chirurgi din cadrul Universităţii Chulalongkorn, în timp ce Bank se afla sub anestezie generală.  În timpul celor patru ore, chirurgii au îndepărtat fiecare monedă pe rând, printr-o incizie de 10 centimetri. Operaţia a fost realizată cu ajutorul banilor strânşi din donaţii publice. ,,Rezultatul este satisfăcător,” spune chirurgul Pasakorn Briksawan. 

Ţestoasa va fi amplasată într-un acvariu diferit pentru a se recupera, în cele din urmă se va reîntoarce în acvariul din Sri Racha. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Apariţie spectaculoasă pe plaja de la Vadu: o broască ţestoasă uriaşă, care înoată cu 40 km/oră şi trăieşte în zona Mării Mediterane- VIDEO

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase