Home » Natură » Una dintre cele mai rare pisici sălbatice negre a fost fotografiată în Africa

Una dintre cele mai rare pisici sălbatice negre a fost fotografiată în Africa

Una dintre cele mai rare pisici sălbatice negre a fost fotografiată în Africa
Publicat: 27.03.2017
În timpul unui tur, fotograful Sergio Pitamitz a reuşit să imortalizeze un animal foarte rar, o pisică sălbatică neagră cunoscută şi cu denumirea de serval.

Animalul este extrem de special deoarece servalul are în general blana mult mai deschisă la culoare, dar specimenul fotografiat de Pitamitz suferă de o mutaţie genetică numită melanism, ce provoacă producerea unui pigment mult mai închis la culoare decât în mod normal, notează National Geographic. 

Deşi melanismul este comun printre animalele sălbatice, 13 din 38 de specii cunoscute suferind de această mutaţie, în cazul servantului trăsătura este extrem de rară.  În literatura de specialitate sunt înregistrate doar şase cazuri de servanţi cu melanism.

Una dintre cele mai faimoase pisici cu melanism este pantera neagră, termenul acoeprind întregul spectru de animale cu blana închisă la culoare.

Servanţii sunt vânători nocturni, care îşi folosesc urechile supradimensionate pentru a auzi rozătoarele, spune Jim Sanderson, expert în feline. Specia este răspândită în Africa subsahariană, specia nu se află pe lista anmalelor pe cale de dispariţie, dar este extrem de greu de observat din cauza faptului că este un animal activ pe timpul nopţii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase