Home » Natură » Forma bizară a unor copaci dintr-o pădure din Polonia îi intrigă pe cercetători. S-a invocat chiar şi prezenţa extratereştrilor

Forma bizară a unor copaci dintr-o pădure din Polonia îi intrigă pe cercetători. S-a invocat chiar şi prezenţa extratereştrilor

Publicat: 07.04.2017
În pădurea Krzywy Las din Polonia, pinii au partea inferioară a trunchiului îndoită la 90 de grade, ceea ce înseamnă că trunchiurile par fixate la orizontală pe sol.

Şi mai ciudat, toate aceste trunchiuri sunt îndreptate spre nord. Nimeni nu ştie cu exactitate ce cauzează această postură neobişnuită din pădurea de lângă oraşul Gryfino, Polonia, informează The New York Times.

Oraşul a fost aproape distrus în cel de Al Doilea Război Mondial, iar secretul s-a pierdut odată cu războiul. Pădurea a fost plantată în anii ’30 şi există aproximativ 400 de copaci cu această formă.

Există mai multe ipoteze şi discuţii cu privire la forma copacilor. William Remphrey, un botanist de la Universitatea din Manitoba, relatează că exclude posibilitatea unei cauze genetice care ar determina formele curbate, întrucât curbarea are loc numai la baza trunchiului, în timp ce cauzele genetice ar afecta întreg copacul.

Este posibil ca o iarnă grea, cu multă ninsoare, să fi curbat copacii, dar acest lucru nu explică de ce alţi copaci din jur de vârstă apropiată nu prezintă aceeaşi formă.

Cea mai populară ipoteză este că fermierii au manipulat forma copacilor în anii ’30 pentru a folosi lemnul îndoit pentru mobilier sau pentru construcţia de bărci. Oamenii au modelat copaci în diferite forme de-a lungul timpului, dar aceştia se întâlnesc de obicei singuri, nu distribuiţi într-o pădure. 

De asemenea, direcţionarea lor spre nord ridică o anumită serie de întrebări, una legată chiar de prezenţa extratereştrilor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Prima pădure plutitoare din lume. FOTO+VIDEO

A fost descoperită cea mai veche pădure fosilizată

Demoni care atrag oamenii în pădure prin plânsul lor şi bestii ce răpesc copii. Iată 8 dintre cele mai oribile creaturi mitologice din folclorul popular din jurul lumii

Inelele copacilor ascund secrete FASCINANTE. Ce informaţii preţioase ar putea ele releva

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase