Home » Natură » ”Fingal’s Cave”, o minune a naturii care a inspirat artiştii şi fascinează turiştii – FOTO + VIDEO

”Fingal’s Cave”, o minune a naturii care a inspirat artiştii şi fascinează turiştii – FOTO + VIDEO

Publicat: 13.05.2017
La extrema sudică a insulei Staffa, o insulă pustie din Scoţia, se găseşte ”Fingal's Cave" (Peştera lui Fingal). Pe dinafară arată uimitor, ademenind trecătorii să o viziteze.

În interior, frumuseţea naturală este reprezentată de coloane de bazalt, relatează Curiosity.

Fingal’s Cave a fost formată de curgerea lavei acum 60 de milioane de ani, unde roca topită a fost ejectată prin stratul de calcar, formând o structură care cerea o explicaţie mitică.

În aceeaşi perioadă s-a format şi Giant’s Causeway, în partea de nord-est a Irlandei. Într-o anumită perioadă este probabil să fi existat un „pod” care să le conecteze. Celţii aveau un mit care spunea că gigantul Fionn mac Cumhaill a construit un pod de la Giant’s Causeway la Fingal’s Cave pentru a se lupta cu Benandonner, care era un zeu războinic celtic.

 

Credit: Curiosity

De-a lungul timpului, au existat o mulţime de artişti care au găsit inpiraţie în locul şi în sunetele ecourilor formate datorită valurilor care loveau această peşteră. Printre ei se numără compozitorul Felix Mendelssohn, pictorul Mallord William care a creat opera Staffa, Fingal’s Cave, făcând locul nu numai faimos, dar şi o atracţie turistică importantă. Alţi artişti care au fost inspiraţi au fost membrii formaţiei Pink Floyd şi sculptorul Matthew Barney.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Timp de 16 ani, un neo-zeelandez a trăit pe o insulă pustie, alături de 2 pisici

De zeci de ani, Danemarca şi Canada se luptă pentru această insulă într-un mod ciudat. Se războiesc cu sticle de whisky şi schnapps

Ce se ascunde sub celebrele statui de pe Insula Paştelui, care intrigă de secole? FOTO+VIDEO

Tărâmul interzis tuturor oamenilor se găseşte în Arhipelagul Hawaii. Este o oază exotică – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase