Home » Natură » O fosilă veche de 36 de milioane de ani oferă informaţii cruciale privind evoluţia balenelor

O fosilă veche de 36 de milioane de ani oferă informaţii cruciale privind evoluţia balenelor

O fosilă veche de 36 de milioane de ani oferă informaţii cruciale privind evoluţia balenelor
Publicat: 16.05.2017
Vânătorii de fosile susţin că au descoperit veriga lipsă de pe axa evoluţiei balenelor. Aceştia au descoperit rămăşiţele unei creaturi care ar fi trăit în urmă cu 36 de milioane de ani.

Balenele fac parte din subordinul Mysticeti, acestea utilizează o particularitate a corpului numită fanoane pentru a filtra hrana, relatează The Guardian. 

Deşi este cunoscut faptul că balenele au un strămoş comun cu odotoncetele, momentul în care creatura a apărut nu a fost cunoscut până în prezent. În prezent, cercetătorii susţin că au descoperit un strămoş al balenei. 

,,Această ruptură în arborele genealogic a avut loc în urmă cu 38 sau 39 de milioane de ani în urmă. Balena pe care am descoperit-o a fost datată ca fiind din urmă cu 36 de milioane de ani, aşadar este cu două milioane mai tânără faţă de momentul apariţiei,” a declarat Olivia Lambert, coautoare a studiului. 

Rămăşiţele au fost descoperite pe o plajă de pe coasta sudică din Peru. Creatura a fost denumită Mystacodon selenensis. Animalul ar fi avut mai puţin de patru metri lungime şi cavitatea bucală conţinea dinţi. În urma analizelor de laborator, experţii au descoperit că animalul utiliza aspirarea pentru prinderea prăzii. Noile descoperiri sugerează că animalul avea membre posterioare mici. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase