Home » Natură » O rocă URIAŞĂ, aflată anterior sub pământ, a putut fi observată din spaţiu

O rocă URIAŞĂ, aflată anterior sub pământ, a putut fi observată din spaţiu

O rocă URIAŞĂ, aflată anterior sub pământ, a putut fi observată din spaţiu
Publicat: 21.05.2017
Crestele muntelui Shiprock din New Mexico stau la baza unei legende a poporului Navajo ce sugerează că formele abrupte ar fi fost formate de către o pasăre gigantică ce s-a transformat în piatră.

Imaginile realizate din spaţiu ar putea oferi noi informaţii privind modul în care au fost formate crestele, informează Space. În apropierea formaţiunilor din rocă din apropierea comitatului San Juan se află o vale întunecată ce face parte din vulcanul care a creat formaţiunile stâncoase de 600 de metri. 

Formaţiunea se află pe tărâmul poporului Navajo. Legenda sugerează că Pământul s-a transformat într-o pasăre care a creat poporul Navajo, după călătorie transformându-se în piatră. Conform tradiţiilor poporului Navajo, oamenii nu ar trebui să se urce pe stânci sau să deranjeze cumva rocile. 

Din punct de vedere geologic, Shiprock s-a format în urma unei erupţii vulcanice care a avut loc în urmă cu 30 de milioane de ani, conform Baroului de Geologie şi Resurse Minerale. În acea perioadă, rocile atingeau 1.000 de metri înălţime sub pământ. Formaţiunile sunt alcătuite din magmă bogată în potasiu şi sunt fracturate în mai multe fragmente de rocă denumite brecie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase