Home » Natură » Datele NASA scot la iveală un lucru îngrijorător: vom avea numai veri fierbinţi şi extrem de fierbinţi

Datele NASA scot la iveală un lucru îngrijorător: vom avea numai veri fierbinţi şi extrem de fierbinţi

Datele NASA scot la iveală un lucru îngrijorător: vom avea numai veri fierbinţi şi extrem de fierbinţi
Publicat: 06.08.2017
Aceste date arată modul în care temperaturile au crescut de la an la an în ultimele decenii. Extremele în temperatură reprezintă unul din multele efecte ale schimbării climatice, de aceea există un efort la nivel mondial de încetinire a acestui proces.

Elon Musk a precizat acum câteva săptămâni că „nu este nevoie să te bazezi pe savanţi când vine vorba de încălzire globală – foloseşte doar un termometru”. Deşi schimbarea climatică este mai complicată decât atât, cu implicaţii care se extiind dincolo de temperatură, afirmaţia lui Musk rămâne valabilă. Verile sunt mai calde decât erau în trecut, iar vremea extremă a devenit un fenomen mai des întâlnit, scrie Futurism.

Cu ajutorul colegilor de la Universitatea Columbia, James Hansen, un fost savant al NASA, a compilat date ale temperaturilor care se întind pe mai multe decenii, ilustrând această schimbare în temperatura globală.

Conform acestor date, 15% dintre verile din perioada 2005-2015 cad în categoria „extrem de fierbinţi”, în timp ce numărul de veri „fierbinţi” s-a dublat comparativ cu perioada 1951-1980, sărind de la 33% la 66%.

Todd Sanford, director la Climate Central, a precizat că descoperirile „subliniază că deşi schimbările medii par modeste, acestea au implicaţii importante pentru extreme – acestea fiind cele care vor afecta societăţile şi ecosistemele”.

O creştere a temperaturilor este doar una dintre multele aspecte ale schimbării climatice. Fenomene climatice dramatice, poluarea şi schimbările de ecosistem sunt efecte ale acestor temperaturi extreme.

Recent, nivelul crescut de azot a dus la explozia de alge pe plajele din Florida care au omorât animale şi au îmbolnăvit oameni.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Efectele pe care le produce încălzirea globală asupra animalelor. Cum sunt afectate veveriţele – FOTO

Încălzirea globală va face ca uraganele să fie şi mai catastrofale şi să ajungă în zone care până acum erau ocolite

Trump pune sub investigaţie amănunţită cercetările cu privire la încălzirea globală. Investigatorii vor fi numiţi politic. ”Orice este subiectul verificării”

Creşterea nivelului mării are loc cu o viteză mai mare decât se credea anterior

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase