Home » Natură » O privelişte de neratat: pădurarii din Kenya au suprins două girafe albe. Imaginile au ajuns virale

O privelişte de neratat: pădurarii din Kenya au suprins două girafe albe. Imaginile au ajuns virale

Publicat: 16.09.2017
Într-o rezervaţie din Kenya au fost observate două girafe rare. Pădurarii din cadrul Hirola Conservation Program au filmat momentul şi l-au publicat pe Youtube, aspectul diferit al animalelor a stârnit admiraţia publicului din online.

Deşi multe persoane s-au grăbit să afirme că girafele ar suferi de albinism, specialiştii susţin că girafele sufereau de o afecţiune genetică numită leucism. National Geographic relatează că această afecţiune nu permite celulelor pielii să producă pigment, însă alte organe precum ochii pot avea o culoare închisă. 

Pe de altă parte, albinismul este o afecţiune care nu permite producerea pigmenţilor în toate organele, deseori animalele cu această afecţiune au ochii roz. 

În ciuda incapacităţii de producere a pigmentului colorat, girafele şi alte animale cu leucism nu suferă şi de alte probleme genetice care ar putea să le scadă şansele de supravieţuire. Însă culoarea deschisă poate atrage mult mai uşor atenţia prădătorilor. Peste jumătate din girafe nu supravieţuiesc mai mult de şase luni de la naştere. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase