Home » Natură » Marea pasiune a celui mai vârstnic locuitor al Pământului, ajuns la 185 de ani

Marea pasiune a celui mai vârstnic locuitor al Pământului, ajuns la 185 de ani

Marea pasiune a celui mai vârstnic locuitor al Pământului, ajuns la 185 de ani
Publicat: 29.10.2017
Vârsta înaintată nu a făcut mai nimic pentru a opri dorinţele sexuale ale ţestoasei-mascul Jonathan, care trăieşte pe o insulă izolată numită St. Helena.

Jonathan, cel mai bătrân animal terestru din lume, a atras atenţia publicului, după ce Frederica, ţestoasa pe care a „curtat-o” timp de 26 de ani, ar fi de fapt „Frederic”, o altă ţestoasă-mascul, scrie Fox News.

„Nu se ştie cu siguranţă”, a precizat Catherine Man, veterinarul insulei. „Ar putea fi mascul sau ar putea fi femelă”.

Man a precizat că masculii de ţestoasă au o concavitate numită „plastron” pe carapacea de la burtă, care îi ajută în procesul de împerechere. Frederica are o mică diformitate în această regiune, dar este greu de precizat dacă este plastron sau nu.

Cele două ţestoase se află în grădina casei numită ”Plantation House”, care este rezidenţa oficială a guvernatorului de pe St. Helena, care acum este Lisa Philips.

Guvernatoarea, care a preluat postul în aprilie 2016, a precizat că nu l-a văzut pe Jonathan să încerce să se împerecheze cu Frederica, dar precizează că îi vede aproape mereu împreună. L-a văzut însă că a devenit intim cu Emily, o altă ţestoasă din grădină, în vârstă de 49 de ani.

De asemenea, Man, care a ajuns pe insulă în octombrie anul trecut, nu a văzut nicio încercare de împerechere între Jonathan şi Frederica.

Jonathan a ajuns pe insulă în 1882, când avea în jur de 50 de ani. Ţestoase care a trăit aproape două secole are probleme de sănătate: şi-a pierdut vederea şi mirosul. Touşi, o dietă sănătoasă, alcătuită printre altele din morcovi, castraveţi şi banane i-au menţinut sănătatea în limite acceptabile (cât să se poate împerechea).

Vârsta exactă a ţestoasei nu se poate stabili, având în vedere că nu se ştie câţi ani avea atunci când a ajuns pe St. Helena. Joe Hollins, fostul veterinar al lui Jonathan, a calculat că are o vârstă de 185 de ani.

„Vârsta oficială a lui Jonathan este de 185 de ani”, a adăugat Philips, într-un email pentru Fox News. „Pun un an la fiecare 1 ianuarie pentru că nu ştim când este ziua de naştere”.

Hollins a declarat că „orb şi fără miros, nu sunt sigur că ştie că se împerechează cu o ţestoasă-mascul sau cu o ţestoasă-femelă”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum sunt antrenaţi puii de broască ţestoasă pentru a supravieţui în sălbăticie – VIDEO

O specie de ţestoasă gigant a fost redescoperită la 150 de ani de la „dispariţie”

Ţestoasa din Thailanda care a înghiţit aproape 1.000 de monezi din cauza oamenilor a murit. ,,Am făcut tot ce am putut, dar nu a fost de ajuns”

Adevăratul motiv pentru care ţestoasele au învâţat să-şi ascundă capul în carapace

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase