Home » Natură » Emisiile de carbon din cauza combustibililor fosili vor atinge un nou maxim în 2017. Avertismentul cercetătorilor: ”Rămânem fără timp”

Emisiile de carbon din cauza combustibililor fosili vor atinge un nou maxim în 2017. Avertismentul cercetătorilor: ”Rămânem fără timp”

Emisiile de carbon din cauza combustibililor fosili vor atinge un nou maxim în 2017. Avertismentul cercetătorilor: ”Rămânem fără timp”
Publicat: 16.11.2017
Global Carbon Project a susţinut că, după trei ani de stagnare, emisiile cauzate de oameni vor creşte cu două procente în 2017. Savanţii avertizează că vom rămâne fără timp pentru a inversa efectele climatice.

Recent, savanţii au adus alte veşti sumbre, chiar înaintea negocierilor internaţionale din Germania în ceea ce priveşte climatul. După trei ani de stagnare, emisiile din cauza arderii combustibililor fosili la nivel global cresc din nou. Această descoperire a fost realizată de o serie de rapoarte de la Global Carbon Project, o organizaţie condusă de Rob Jackson, savant la Universitatea Stanford, scrie Futurism.

„Rezultatul din acest an este descurajant, dar rămân cu speranţe. În Statele Unite, oraşe, state şi companii au luat iniţiativa în ceea ce priveşte eficienţa energetică pe care guvernul federal a neglijat-o”, a precizat acesta.

Totuşi, raportul nu se referă numai la Statele Unite, unde, în acest an s-a observat chiar o scădere cu 0,4% (mai mică însă decât anul trecut care a fost de 1,2%). La nivel global, se estimează că această creştere va fi de 2%. Emisiile globale rezultate din activitatea umană vor atinge 41 de miliarde de tone.

„Este foarte dezamăgitor”, a precizat cercetătorul Corinne Le Quéré. „Rămânem fără timp în încercarea noastră de a ţine încălzirea globală sub 2 grade Celsius, darămite 1,5 grade”.

Acest mesaj a ajuns la delegaţii care participă la conferinţa despre schimbarea climatică a Naţiunilor Unite organizată săptămâna aceasta la Bonn, în Germania.

Există o varietate de factori care pot explica de ce emisiile cresc, inclusiv o creştere a consumului de cărbune.

Chiar şi aşa, creşterea emisiilor ar avea sens în contextul creşterii economice în SUA şi la nivel mondial.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Tehnologia care va REVOLUŢIONA industria energetică: o nouă centrală electrică arde combustibil fosil cu zero emisii de dioxid de carbon

Prima centrală care absoarbe emisiile în loc să le producă a devenit o realitate şi poate revoluţiona industria energetică

Experţii avertizează: valurile de căldură vor creşte în număr şi în intensitate şi nu putem face nimic să le oprim

Reacţii puternice din partea marilor companii, miliardarilor şi a liderilor mondiali după decizia lui Donald Trump de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase