Home » Natură » Top 8 cele mai periculoase ape din lume pe care turiştii ar trebui să le evite

Top 8 cele mai periculoase ape din lume pe care turiştii ar trebui să le evite

Publicat: 02.01.2018
Pământul are nenumărate peisaje fascinante, dar şi unele dintre cele mai misterioase ape. În ciuda frumuseţii lor, unele pot reprezenta un pericol pentru orice om.

TopBuzz prezintă o listă cu 8 dintre cele mai periculoase ape din lume. 

1. Marea Gară Albastră, Belize

Jacques Cousteau este cunoscut drept unul dintre cele mai bune locuri pentru scufundări de pe Pământ. Marea Gaură Albastră este un vortex uriaş care trage în interiorul său orice se află la suprafaţă. În ciuda pericolului, există multe persoane care doresc să vadă locul. 

2. Puţul lui Jacob, Texas, SUA

Sursa: Wikimedia Commons

În ciuda faptului că Puţul lui Jacob deţine ape limpezi, craterul de peste 9 metri adâncime este unul dintre cele mai periculoase locuri pentru scufundări. În adâncurile puţului se află mai multe intrări către o reţea de peşteri din care este dificil să ieşi. 

3. Lacul Michigan, SUA

Lacul Michigan este aproape la fel de periculos precum Triunghiul Bermudelor. Deasupra acestui lac a avut loc unul dintre cele mai puternice accidente aviatice din cauza formării curenţilor, conform unor surse. Locul duce la pierderea a zeci de vieţi omeneşti anual. 

4. Lacul Natron, Tanzania

Lacul Natron este una dintre cele mai alcaline ape de pe Pământ. Este acoperit de un strat de sare care uneori capătă o culoare roşiatică. Doar trei tipuri de peşti trăiesc în zonă, cei ce s-au adaptat la condiţiile extreme. 

5. Gaura Albastră, Dahab

Gaura Albastră este probabil unul dintre cele mai periculoase locuri pentru scufundări, mulţi scafandri găsindu-şi sfârşitul în peştera de 121 de metri adâncime. Cauza morţii este în general intoxicarea cu nitrogen sau insuficienţa oxigenului pentru a mai putea ieşi la suprafaţă. Scafandrii profesionişti afirmă încă că este o experienţă de neuitat pentru persoanele antrenate. 

6. Lacul Horseshoe, SUA

Lacul Horseshoe este o zonă extrem de periculoasă. Dioxidul de carbon ce este emis de către lac este mortal pentru orice vietate din zonă. Până în prezent, patru persoane au murit în acest loc, de asemenea şi arborii de pe o suprafaţă de 404 metri pătraţi.

7. Lacul care fierbe, Republica Dominicană

Sursa: Wikimedia Commons

După cum reflectă şi denumirea, lacul care fierbe ajunge la 92 de grade Celsius, fapt ce sugerează că ar exista lavă în adâncurile acestuia. Înotul este strict interzis. 

8. Rio Tinto, Spania

Descoperirea rămăşiţelor din apropierea râului Tinto datează de 3.000 de ani, fapt ce sugerează că este saturat de cupru, fier şi metale grele. Însă, chiar şi în astfel de condiţii, râul are propriul ecosistem care include bacterii care produc oxidarea metalelor şi transformarea culorii apei în roşu aprins. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase