Home » Natură » Până în 2020, energia regenerabilă va fi mult mai ieftină decât cea obţinută din combustibilii fosili

Până în 2020, energia regenerabilă va fi mult mai ieftină decât cea obţinută din combustibilii fosili

Până în 2020, energia regenerabilă va fi mult mai ieftină decât cea obţinută din combustibilii fosili
Publicat: 26.01.2018
Energia regenerabilă nu va înlocui integral combustibilii fosili, însă societatea începe să se obişnuiască cu idea utilizării panourilor solare sau a eolienelor. În unele regiuni ale lumii se resimt deja efectele pozitive ale acestei schimbări.

În anii următori, energia regenerabilă poate intra în competiţie cu industria combustibililor fosili. Business Insider notează că, într-un raport recent publicat, Agenţia Internaţională pentru Energie Regenerabilă (IRENA) prezice că, până în 2020, costurile energiei regenerabile vor scădea considerabil, fiind mai ieftină decât combustibilii fosili. 

Raportul denumit ”Costurile Energiei Regenerabile în 2017” informează că ”până în 2020 toate tehnologiile de producere a energiei regenerabile care se află astăzi pe piaţă vor fi mult mai ieftine decât combustibilii fosili.”

”Acest declin al costurilor este fără precedent şi va schimba modul în care sunt alimentate sistemele de energie de la nivel global,” a declarat Adnan Z. Amin, director general IRENE. 

”Tranziţionarea de la combustibili fosili la energie regenerabilă nu reprezintă doar o preocupare pentru mediul înconjurător, ci şi o decizie economică deşteaptă,” a continuat Amin.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase