Home » Natură » Limbajul este învăţat în circuite ale creierului care există de dinaintea oamenilor

Limbajul este învăţat în circuite ale creierului care există de dinaintea oamenilor

Limbajul este învăţat în circuite ale creierului care există de dinaintea oamenilor
Publicat: 01.02.2018
Până acum, se credea că oamenii învaţă limbajul folosind componente ale creierului care sunt dedicate acestui scop. Acum, noi dovezi sugerează că limbajul este învăţat în sisteme ale creierului care sunt de asemenea folosite pentru multe alte scopuri şi existau chiar înaintea oamenilor, conform cercetătorilor de la Georgetown University School of Medicine.

Proiectul a combinat rezultate de la mai multe studii care au implicat un total de 665 de participanţi. Concluziile arată că cei mici îşi învaţă limba nativă şi adulţii limbi străine în circuite cerebrale vechi care sunt folosite pentru diverse alte sarcini precum memorarea unei liste de cumpărături sau învăţatul şofatului, scrie Medical Express.

„Concluzia noastră este că limbajul este învăţat în sisteme generale şi contrazice teoria general acceptată conform căreia limbajul ţine de sisteme găsite numai la oameni”, a precizat Michael T. Ullman, autorul studiului. „Aceste sisteme se găsesc de asemenea la animale – spre exemplu, şobolanii le folosesc pentru a se deplasa într-un labirint”.

Studiul nu este important numai din perspectiva biologiei şi evoluţiei limbajului, ci şi are implicaţii în modurile în care învăţarea limbilor poate fi îmbunătăţită, cât şi pentru oamenii care învaţă o limbă străină şi mai ales pentru cei cu probleme precum autismul, dislexia şi afazia (tulburare a vorbirii care afectează exprimarea apărută în urma unei leziuni).

Studiul a sintetizat descoperirile de la alte 16 studii care au examinat învăţarea limbajului în două sisteme cerebrale: memoria declarativă şi cea procedurală, cele două tipuri de bază de memorie pe termen lung.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum influenţează zona geografică limbajul: de ce limbile vorbite în zone montane sunt diferite de cele de la câmpie?

Au apărut primele dovezi care arată că limbajul păsărilor conţine reguli gramaticale

Spune-mi ce limbă vorbeşti ca să îţi spun ce gândeşti: cum ne influenţează limbajul viaţa

Runele magice, intaiul cod al omenirii & limbajul viitorului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase