Home » Natură » A fost creat lemnul ce are o rezistenţă asemănătoare cu cea a fibrelor de carbon, dar este mult mai ieftin

A fost creat lemnul ce are o rezistenţă asemănătoare cu cea a fibrelor de carbon, dar este mult mai ieftin

Publicat: 12.02.2018
Inginerii din cadrul Universităţii din Maryland (UMD) au descoperit o nouă metodă de a face lemnul de 12 ori mai rezistent. Substanţa este mult mai dură decât titaniul sau alte aliaje.

”Noul mod prin care prelucrăm şi tratăm lemnul îl face de 12 ori mai rezistent,” a declarat Liangbing Hu din cadrul UMD. ”Acesta ar putea concura cu oţelul sau aliajele din titaniu. De asemenea, poate fi comparat şi cu fibrele de carbon, dar este mult mai ieftin,” a adăugat Hu. 

Conform TechXplorer, echipa de ingineri a măsurat densitatea proprităţilor mecanice ale lemnului. ”Este la fel de dur precum oţelul, dar de şase ori mai uşor,” a declarat Hu. 

Echipa a testat durabilitatea noului material din lemn prin propulsarea către el a unor proiectile asemănătoare cu cele utilizate pentru armament. ”Lemul moale, precum cel al pinului sau al arborelui balsa ce creşte mult mai rapid şi este mult mai prietenos cu mediul ar putea înlocui în viitor lemnul mai dens ce creşte greu,” a declarat Hu.  ”Acest tip de lemn ar putea fi utilizat pentru maşini, avioane sau clădiri, practic ar putea fi utilizat în orice tip de structură în care se foloseşte oţelul,” a adăugat el. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase