Home » Natură » Mai există şi dreptate: leii au omorât şi mâncat un braconier în Africa de Sud

Mai există şi dreptate: leii au omorât şi mâncat un braconier în Africa de Sud

Mai există şi dreptate: leii au omorât şi mâncat un braconier în Africa de Sud
Publicat: 14.02.2018
Există situaţii în care vânătorul devine vânat. Recent, ce a mai rămas din corpul unei persoane suspectată de braconaj a fost găsit Rezervaţia Naturală privată Ingwelala, care este localizată lângă Parcul Naţional Kruger din nord-estul Africii de Sud. Conform relatărilor, lângă resturi s-a găsit şi o armă de vânătoare încărcată, ceea ce duce la concluzia că bărbatul de circa 45 de ani cu identitate încă necunoscută era la vânătoare ilegală.

Autorităţile nu ştiu cu exactitate ce animal încerca să vâneze. Anul trecut, în aceeaşi provincie, mai mulţi lei au fost găsiţi otrăviţi şi decapitaţi – cel mai probabil pentru utilizarea în medicina tradiţională. Această tendinţă şi localizarea corpului în teritoriul leilor sugerează că omul era după aceste animale, scrie Science Af.

De asemenea, este posibil ca omul să fi dorit să vâneze rinoceri, care este considerată o formă mai avantajoasă de braconaj. Istoric, regiunea are un nivel mai ridicat de braconaj al rinocerilor decât al leilor.

„Se pare că victima vâna în rezervaţie atunci când a fost atacat şi omorât de lei. I-au mâncat corpul, aproape în întregime, mai rămânând doar capul şi câteva resturi”, a precizat Moatshe Ngoepe, purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia Limpopo din nord-estul Africii de Sud.

Vă recomandăm să citiţi şi următoatele articole:

Africa de Sud ia în calcul tăierea coarnelor tuturor rinocerilor pentru a opri braconajul

China doreşte să-şi închidă comerţul cu fildeş până la sfârşitul anului 2017

Acest elefant a cerut ajutorul oamenilor după ce a fost împuşcat de braconieri. ”Sunt mult mai deştepţi decât suntem obişnuiţi să credem” – FOTO

”Cei Trei Muşchetari”, cei mai celebri lei din Namibia, au fost omorâţi de către un fermier

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase