Home » Natură » Ploşniţele de pat ar putea fi mult mai periculoase decât credeam

Ploşniţele de pat ar putea fi mult mai periculoase decât credeam

Publicat: 19.02.2018
Din 1990 ploşniţele de pat au început să devină rezistente la pesticidele pe care omenirea le-a utilizat împotriva lor. Deşi erau pe punctul de a dispărea, acestea au început din nou să se înmulţească şi să invadeze casele oamenilor.

Deşi infecţiile provenite de la ploşniţele de pat sunt un coşmar, acestea par să nu transmită boli. Însă, conform Gizmodo, specialiştii au descoperit recent că nu muşcăturile sunt cele ce ne îmbolnăvesc, ci histamina din fecalele pe care le depun prin locuinţă este cea periculoasă. 

Cercetătorii din cadrul Universităţii din Carolina de Nord au examinat casele dintr-un complex de apartamente cunoscut pentru faptul că este infestat cu ploşniţe.  În urma testelor realizate în casele infestate, dar şi în alte locuinţe de control, au descoperit că locuinţele infestate aveau un nivel al histaminei cu 20% mai mare decât în cele în care nu existau dăunători. De asemenea, nivelul de histamină a rămas neschimbat pe parcursul celor trei luni în care au fost realizate testele. 

Deşi histamina este esenţială pentru menţinerea sistemului imunitar activ împotriva invadatorilor este şi principalul factor ce provoacă simptomele de alergie la oameni, inclusiv astmul. ”Până în prezent, ploşniţele de pat au fost neglijate spre deosebire de alţi dăunători precum gândacii. Deoarece nu considerăm că nu ne afectează din punct de vedere medical. Cred că lucrarea noastră va ridica anumite semne de întrebare cu privire la această credinţă,” a declarat Zachary DeVries, entomologist.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase