Home » Natură » VIDEO. Din seria lucrurilor pe care nu vrei să le găseşti în pantof: cercetătorii au descoperit un individ gigantic din specia celor mai veninoşi păianjeni din lume

VIDEO. Din seria lucrurilor pe care nu vrei să le găseşti în pantof: cercetătorii au descoperit un individ gigantic din specia celor mai veninoşi păianjeni din lume

Publicat: 05.03.2018
Cei de la Reptile Park din Australia au găsit un specimen mascul de păianjen australian cu pânză-pâlnie, al cărui venin poate omorî cu uşurinţă un om adult. Mai mult decât atât, păianjenul nu este doar agresiv, ci şi se ascunde în habitatul uman. Din fericire pentru noi, acest lucru are loc doar în Australia - locul unde orice mişcă încearcă să te omoare.

În ciuda acestor aspecte, Colossus, aşa cum a fost poreclit, este o frumuseţe. Întinderea picioarelor este de 7,8 centimetri, în condiţiile în care masculii nu depăşesc 5 centimetri, scrie Science Alert.

Mai mult decât atât, nu este cel mai mare păianjen australian cu pânză-pâlnie primit de Reptile Park. Cel mai mare este Big Boy, un mascul care atinge 10 centimetri.

Aceştia sunt foarte buni pentru programul iniţiat de cercetătorii de la Reptile Park, care presupune prelevarea mostrelor de venin pentru prepararea antidotului. Iepurii, care sunt imuni împotriva veninului, sunt injectaţi cu acesta, apoi celulele imunitare ale rozătoarei sunt prelevate de cercetători pentru antidot, care neutralizează veninul la oamenii muşcaţi.

Au totuşi asemănări cu majoritatea arahnidelor: preferă locurile răcoroase, umede şi întunecate, ceea ce îl face greu de depistat chiar şi în ciuda dimensiunilor mari.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Proprietăţile uimitoare ale pânzei de păianjen vor duce la crearea muşchilor artificiali

VIDEO. Este păianjen sau pelican? Descoperire surpinzătoare în natură

15 lucruri fascinante despre păianjeni pe care probabil nu le ştiai. Cum arată „devoratorul de păsări”

Pânza de păianjen şi grafenul pot crea un material revoluţionar care poate deveni materialul viitorului. Experiment inedit

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase