Home » Natură » Imagini ”postapocaliptice” au fost suprinse pe plajele din Marea Britanie

Imagini ”postapocaliptice” au fost suprinse pe plajele din Marea Britanie

Publicat: 08.03.2018
Majoritatea europenilor au simţit valul Arctic din ultima perioadă. Însă unele persoane ce au vizitat o zonă din Marea Britanie au avut parte de o surpriză cu totul neplăcută.

Sute de stele de mare şi alte creaturi marine au eşuat pe plajele din Kent şi East Riding of Yorkshire şi au creat un peisaj postapocaliptic. Conform Science Alert eşuarea masivă pe maluri a stelelor de mare nu este un lucru cu totul nou. De exemplu câteva milioane de creaturi marine au fost găsite pe ţărmului din Worcester, SUA în 1960. 

Credit: (Lara Maiklem/London Mudlark)

În 1999 10.000 de creaturi au fost găsite pe insula Man şi 50.000 au fost descoperite pe plajele din Irlanda în 2009. Nu este cunoscut motivul exact al acestor apariţii, însă una dintre ipoteze sugerează că temperaturile scăzute şi furtunile ar putea fi motivul. 

”Bestia din Est” după cum a fost denumit vortexul polar a creat vânturi puternice şi temperaturi scăzute în Marea Britanie. Conform specialiştilor  vântul puternic poate crea valuri uriaşe la ţărm care în cele din urmă aruncă pe mal animale marine. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase